Imunitetas (lot. immunitas – išsilaisvinimas, atsikratymas nuo ko nors) – daugialygė apsauginė organizmo reakcija į svetimų mikroorganizmų ir ląstelių poveikį (bakterijų ir jų toksinų, virusų, parazitų ir t.t.). Imunitetas gali sumažėti dėl eilės organizmui nepalankių faktorių. Apdegus, stipriai atšalus, netekus kraujo, nepilnavertiškai maitinantis, įvykus traumai kenčia odos dangalų vientisumas, cirkuliuojančių antikūnių apimtis, toksinų pašalinimo mechanizmas ir kiti nukenksminantys faktoriai. Tuomet organizmas pasidaro jautresnis infekcijai, regeneracijos (užgijimo) procesai nusitęsia.
- Natūralus antibiotikas – ežiuolė. Jos preparatų rekomenduojama duoti 7-10 dienas, vos tik pastebėjus peršalimo ligos simptomus ar profilaktiškai. Jei simptomų išlieka, po 5-6 dienų pertraukos rekomenduojama vartoti ežiuolę dar 7-10 dienų.
- Antimikrobiniu, antivirusiniu poveikiu ir poveikiu grybeliams pasižymi česnakas. Tai stiprus gamtinis antiseptikas ir antibiotikas. Imunitetui stiprinti rekomenduojama kasdien suvalgyti po 1-2 česnako skilteles.
- Kivi vaisiuose vitamino C yra daugiau nei apelsinuose. Vaikai juos tikrai mėgsta, o suvalgę 1-2 kivius per dieną, jų organizmas gaus reikiamą vitamino C kiekį ir atsparumas virusinėms bei bakterinėms infekcijoms sustiprės.
- Alijošius – augalas, turintis daug aminorūgščių, vitaminų, mineralų, antioksidatorių.
- Ženšenis ir cinamonas papildo vienas kito imunitetą stiprinantį poveikį. Į verdantį vandenį įmesti 4 griežinėlius ženšenio ir žiupsnelį cinamono. Palaikyti uždengtą apie 15 minučių ir duoti išgerti.
- Saldymedžio šaknų ekstraktas labai veiksmingai stiprina imunitetą grybelinėms bei bakterinėms ligoms.

Komentuoti